Близо 7 000 души  ще получат хранителни продукти от ЕС
Близо 7 000 души ще получат хранителни продукти от ЕС / netinfo

Раздаването на Интервенционни запаси за община Сливен започва от днес и ще  продължи до 2 октомври. За целта ще  бъдат открити четири пункта -централен пункт на  ул."Стефан Караджа" №2 / ДКЦ-2 ет.1 до входа на ТЕЛК/, в Клуба на пенсионера в кв."Българка", в кв. „Речица"- в кметската администрация, и в  кв."Надежда"- в кметската администрация.

 Включените в тези списъци ще получат - захар 1кг, зрял боб 1кг, брашно 5кг, обикновени бисквити 0,400 кг, нетунквани вафли 0,900 кг, спагети 1,5 кг, макарони 1, 2кг, нишесте 0,140 кг, ориз 1кг. Предвидено е това да стане на два транша, първият от които е през месец септември, а втория през ноември. 

 Агенцията за социално подпомагане изготвя списъците на имащите право на помощ, уточняват от БЧК - Сливен. Това са хора, получавали помощ за отопление през сезон 2011/ 2012г.;  майки/осиновителки/, получаващи месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година/ за периода от 01.01.2011 до 31.12.2011г/; семейства, в които се отглеждат деца с трайни увреждания; лица, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ; семейства, получили през  предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година; лица, полагащи грижа за хора с увреждания, участвали предходната календарна година в Националната програма „Асистенти на хора с увреждания" с договори към Дирекция "Социално подпомагане".

11918 жители на област Сливен ще получат помощ - храни от интервенционните запаси на ЕС, а за община Сливен това са 6987 човека.