Бараки, пчелни кошери и апартамент са горели при пожари
Бараки, пчелни кошери и апартамент са горели при пожари / Дарик Сливен, архив

Няколко пожари са гасили огнеборците от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен през вчерашния ден. Пожарът в местността “Каменна алча” е възникнал от гараж във вила, собственост на 52-годишен мъж, като се е разгорял и в последствие е обхванал навес и дървени бараки. Пожарът е ликвидиран в 15,30 от дежурната смяна при пожарната в Сливен. В гасенето са участвали 15 доброволци и собственици на съседни вили. Пострадали няма. Унищожени са навес – 30 кв.м., 10 куб. дърва за огрев, инвентар и 3 дървени бараки. Причините за пожара са в процес на установяване.

Късо съединение е причинило пожар в апартамент в кв. ”Ст. Заимов”. Съобщението е получено на 27 август в 11,18 часа. Огънят е ликвидиран в 11,35 ч. Пожарът е тръгнал от компютър, включен в ел.мрежата. Няма пострадали, спасено е жилището.

Около 13,25 часа е възникнал пожар в сухи треви в югозападния край на новозагорското село Ценино. Поради силния вятър пожарът бързо се е разпространил и  е обхванал  имота на 47-годишен мъж от Нова Загора. Пожарът е ликвидиран в 14,45 часа, няма пострадали, унищожени са 7 пчелни кошера. Спасени са 40 кошера и съседни постройки.