/ DarikNews.bg, архив
22 са иззетите шофьорски книжки. Прекратени са 11 регистрации
През изминалата седмица на територията на ОД на МВР-Сливен служители на „Пътна полиция” са проверили 931 превозни средства и 1134 лица. Констатирани са 654 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 85 акта и 537 фиша, от които 337 електронни за превишаване на скоростта.

Да управляват след  употреба на алкохол са установени четима водачи, от които двама с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. За управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици са образувани 3 досъдебни производства. Неправоспособните са 4, без заплатена винетна такса са 8 водачи, като автомобилите са спрени от движение. 

Свалиха табелите на 8 автомобила заради нарушение на шофьорите

7 са отнетите свидетелства за управление на МПС за употреба на алкохол и наркотици, 15 за  неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите. Повече от половината от водачите с отнети шофьорски книжки са заплатили своите задълженията.

70 шофьорски книжки са отнети за седмица в областта

От 27 ноември до 3 декември са прекратени  регистрациите и са свалени табелите на 10 автомобил.

За неизправност на автомобилите за движение при зимни условия - износени гуми, неизправни светлини, чистачки и други са съставени 7 акта.