/ iStock/Getty Images
В Силистренско за бързи антигенни тестове са изявили желание 80.5 на сто от педагогическите специалисти и 85.7 на сто от непедагогическия персонал, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Регионалната здравна инспекция, Регионалното управление на образованието и кметовете на седемте общини в област Силистра са създали съвместно организация за масово тестване на педагогическите специалисти и непедагогическия персонал, се казва в съобщението.

На този етап тестването няма да обхване детските градини. Получена е информация, че община Кайнарджа ще заплати със свои средства тестването и на персонала на детските градини.

Списъците са обобщени от Регионалното управление на образованието, медицинските екипи са създадени от кметовете, а Регионалната здравна инспекция в Силистра е осъществила обучение на екипите и е предоставила тестовете.

Технически лица във всяка образователна институция ще въведат резултатите, които ще бъдат обобщени от РЗИ и включени в националната система за отразяване на тестваните, се казва в съобщението.
БТА