/ iStock/Getty Images
Наркотици и незаконно оръжие са иззети при операция на служители на РУ-Силистра, задържан е 50-годишен мъж, съпричастен по случая. Това съобщиха от ОД на МВР в Силистра.

Полицейската операция е осъществена на 12 ноември в село Айдемир. В рамките й е задържан 50-годишният жител на селото. Той попаднал в полезрението на полицията ден по-рано, когато бил спрян с автомобила му "Ленд Ровър" и представил неистински документ за регистрация на превозното средство. Проверка показала, че номерът на рамата е манипулиран. Мъжът, който има предишни криминални прояви у нас и в чужбина, бил задържан за срок до 24 часа, а автомобилът му - иззет.

Плевенчанин глътна дрога, за да я скрие от полицията

Продължавайки работата по случая, на 12 ноември служители на РУ-Силистра предприели последващи процесуално-следствени действия. При претърсване в жилището на мъжа, както и в друго, до което имал достъп, били открити 297.2 грама канабис, 2207.6 грама амфетамин, 52.1 грама хероин и 1.2 грама кокаин, идентифицирани с полеви наркотест. На адресите били намерени още две незаконно притежавани къси огнестрелни оръжия със заличени номера, боеприпаси за тях, заглушител, неистински банкноти и документи, магнитни пластики и три електронни везни.

С постановление на прокуратурата първоначалното полицейско задържане на мъжа е продължено до 72 часа и той е привлечен като обвиняем. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.