Започват кърпежи на 60 шуменски улици
Започват кърпежи на 60 шуменски улици / netinfo

Изкърпването на улиците в Шумен, което ще бъде извършено от фирма „Барс", ще започне на 3-4 май, като ремонтирани ще бъдат 52 улици в Шумен, 6 в кв. „Дивдядово", 2 в кв. „Макак" и 4 в кв. „Мътница". Това съобщи по време на брифинг зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. Стойността на ремонтите е 200 000 лева. Те са заложени в капиталовата програма на общината.

При улиците, засегнати от работата по водния цикъл, все още не е подписан Акт 16. Между 24 май и 18 април беше насрочена държавна приемо-предавателна комисия. Тя обаче не прие извършените ремонти, тъй като в много участъци те не бяха извършени качествено, а на места не бяха и завършени. Затова беше даден нов срок за завършване на участъците до началото на следващата седмица, като към момента остава да бъдат приключени около 10 % от тях.

По отношение на улиците от облигационния заем, които са в гаранция, е извършен цялостен оглед. Крайният срок за частичните ремонти по тротоарите е 31 май. Отстраняването на получените дефекти по асфалта, трябва да бъде извършено до 16 юни, а цялостното освежаване на надлъжната хоризонтална маркировка - до 15 юли.