В разградско училище, в което преди година умря дете, сложиха камери
В разградско училище, в което преди година умря дете, сложиха камери / Радка Минчева

Поставиха видеокамери в разградско училище, в което след сбиване преди близо година почина 14-годишният Халил Хасанов. Камерите ще наблюдават входовете и спортните площадки в двора, където стана инцидентът, за който присъда от 3 години пробация получи съученикът на загиналото момче Хюсеин Насуфов.

Инсталирането на 10 видеокамери в училище "Никола Икономов" в Разград е финансирано по програма "Оптимизация на училищната мрежа" на Министерството на образованието – обясни директорът на школото Николета Радева. Камерите са поставени предимно на входовете на сградата, записват кой и кога влиза в нея, покриват и спортните площадки, системата се наблюдава от охраната.

Поставянето на камери става близо година след като в училищния двор почина 14-годишният Халил Хасанов. За убийство по непредпазливост вследствие на средна телесна повреда на 3 години пробация бе осъден неговият съученик Хюсеин Насуфов. През октомври в Разградски окръжен съд започна и гражданско дело срещу Хюсеин и неговите родители. Майката и бащата на починалото момче искат обезщетение от 200000 лв. Като трета страна – помагач бе привлечено е ОУ"Никола Икономов".