Спипаха двама мъже, нарязали телефонни кабели
Спипаха двама мъже, нарязали телефонни кабели / Dariknews.bg

Двама мъже, срязаха повече от 5 метра телефонни кабели и оставиха две села без връзка. 31-годишния Ф.М. и 41-годишния М.Г от Шумен направили изкопи с дължина по 10 метра и дълбочина около 80 сантиметра и нарязали 8 броя кабели.

Около 01:00 снощи мъжът, който отговаря за поддръжането на кабелната мрежа получил сигнал, че е прекъсната връзката за селата Градище и Средня. При извършения обход е установено, че в местност край комплекс "Пети километър" кабелите са отрязани изоставени до направените изкопи.

В посочения район е забелязан мъж, който обяснил на служителите, отговарящи за поддръжката на трасето, че е дошъл да търси млечна царевица, а след проведения разговор набързо напуснал мястото, като дочули шум от каруца. На мястото до изкопите са намерени лопата, брадва, кирка, ножовка, връхни дрехи, опаковка от кроасан и синя каната на каруца. При проведените допълнителни мероприятия служителите на реда установили, че в двор на къща на ул. "Седма" в град Шумен е оставена каруца с липсваща каната и отговаряща на посоченото описание. Тя е собственост на 31-годишния Ф.М. от град Шумен, познат на полицията. Установен е и съучастника му. Това е 41-годишния М.Г. от град Шумен, познат на полицията.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.