Полиция/АРХИВ
Полиция/АРХИВ / dariknews.bg
48-годишен мъж от Шумен е бил задържан след като  нанесъл удар на полицейски служител след сигнал за семеен скандал.

Малко след 01:15 часа с дежурната оперативна част на областната дирекция в града е потърсено съдействие от полицията след възникнал скандал в имот на ул. “Тича“.

Към адреса веднага бил насочен полицейски екип. При пристигане на адреса униформените установили пред имота мъж. По време на извършената проверка шуменецът нанесъл удар с ръка в областта на дясното око и с крак в тялото на полицейски служител.

Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 131 ал. 2 от НК / причинена телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му/ е образувано досъдебно производство.
 
41-годишен местен жител бил задържан в полицейското управление в Шумен на 17 януари след като съзнателно пречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения. Малко преди 23:30 часа в дежурната част на РУ- Шумен бил приет сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина от апартамент на ул.“Ген. Тошев“ в града.

След пристигане на място и предупреждение да намали музиката мъжът изпратил униформените „ да се разходят“. Прибрал се в жилището си и продължил да нарушава нощната тишина. Малко след това полицейските служители го задържали в полицейското управление в Шумен. Съставени са му два акта- по общинската наредба за нарушаване на нощната тишина и по Закона за МВР.