убийство баща син Шуменско
убийство баща син Шуменско / БТА
Полицията откри жестоко убит възрастен мъж в дома му в Нови пазар.

Около 11:45 часа във вторник, съпругата му се обадила в полицията притеснена, тъй като мъжът ѝ не отговаря на телефонните обаждания. Жената е заявила, че той живее в семеен имот в близко село край Нови пазар.

Съдът иска постоянен арест за сина, обвинен за убийството на баща му

В къщата мъжът живеел заедно с 35-годишния им син. На място веднага са насочени екипи на РУ- Нови пазар. Установено било, че в пристройка към къщата има нанесени щети – в двора са намерени разхвърляни прибори, домашно имущество и техника, а в едната стая е открито безжизнено тяло на 71-годишен мъж.

На място са пристигнали директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов, административният ръководител и окръжен прокурор Орлин Куздов, наблюдаващият прокурор Павлин Вълчев и съдебният лекар. Извършен е оглед.
 

убийство баща син Шуменско
БТА


Установено било, че смъртта на 71-годишния мъж е настъпила в резултат на множество травми в областта на главата и тялото.

Повдигнаха обвинение на мъжа, задържан за убийството на баща си в Горски извор

Паралелно с това криминалисти от РУ- Нови пазар започнали активни действия към установяване на евентуалния извършител. Час по-късно в полицейския арест бил задържан синът на жертвата.

"Към момента имаме данни, че 35-годишният мъж страда от параноидна шизофрения с биполярно разстройство. След като му бъде повдигнато обвинение, ще бъде настанен в психиатрично заведение за изследване, където може да остане не повече от 60 дни. Това е вид принудителна мярка, равностойна на задържане под стража", съобщи окръжният прокурор Орлин Куздов.

Той уточни, че ако се съберат доказателства, че той не може да разбира свойството и значението на действията си и да ръководи постъпките си, делото ще бъде прекратено и ще бъде изпратен за прилагане на принудителни медицински мерки, които се вземат от Районния съд.

Синът е криминално проявен. Разследван е за притежание на наркотични вещества и техни аналози, за блудство, кражби. Освен това е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Назначени са различни съдебни експертизи, разпитани са свидетели. Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116  от НК (на баща или на майка, както и на рожден син или на рождена дъщеря) продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен.