/ БТА
Десетки шуменци протестираха срещу постановената от Варненския апелативен съд условна присъда за Жечко Кюркчиев, подсъдим за причиненото от него пътнотранспортното произшествие в Шумен, при което загина 22-годишната Светомира Станчева, а друга жена бе със средна телесна повреда след катастрофата. Те се събраха на кръстовището, на което загина младата шуменка и блокираха движението в района.

Варненският апелативен съд (ВАС) измени в условна присъдата на Кюркчиев на първоинстанционния Шуменски окръжен съд, който го осъди на 3,4 г. „лишаване от свобода“ за катастрофата със загинала жена в Шумен, става известно от справка по делото на сайта на ВАС. За решението по това дело официално ще бъде съобщено, след като бъдат уведомен страните по него, уточниха вчера от пресцентъра на съдебната институция.  

Условна присъда за шофьора, убил на пътя в Шумен 22-годишната Светомира

Решението на ВАС подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаването му. Адвокат Борислав Борисов, представляващ конституираните като частни обвинители роднини на Светомира Станчева, каза за БТА, че ще обжалва решението. Това потвърди пред репортер на агенцията тази вечер и бащата на загиналото момиче. 
Станимир Савов/БТА