/ Георги Димитров
Продължават ремонтите на улици и тротоари в Шумен. Седем улици в квартал „Дивдядово“ ще бъдат изцяло или частично преасфалтирани, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Улични ремонти се извършват и в други части на града. Нови тротоари и бордюри се изграждат по ул. „Добруджа“, покрай СУ „Сава Доброплодни“ и СУ „Йоан Екзарх Български“, и по отсрещната страна на пощенския клон в района. Там старите тротоари се премахват почти изцяло и на тяхно място ще бъде положен асфалт, като ще се запазят зелените пространства от двете страни по улицата. 

Продължават строителните работи и по ул. „Вит“, която ще бъде изцяло обновена с нови бордюри, тротоари и асфалт. Западният тротоар по ул. „Панайот Волов“, в участъка от ул. „Вит“ до ул. „Кирил и Методий“, също ще бъде асфалтиран.

Завърши рехабилитацията на двата паркинга пред жилищните сгради на ул. „Владайско въстание“ с цялостно преасфалтиране и обновяване на тротоарите и бордюрите в междублоковите пространства, допълват от общинския пресцентър. 
БТА