Реализират проект за интеграция на деца с увреждания
Реализират проект за интеграция на деца с увреждания / Dariknews Юлия Христова

Помощно училище "В.Друмев" в Шумен стартира реализирането на проект "Работилница за извънкласни и извънучилищни форми за интегриране на деца с увреждания". Той ще бъде финансиран от Европейския социален фонд и Оперативна програма "Развитие на човешки ресурси". Дейностите по проекта ще предлагат адекватни форми и подходи за осигуряване на равен достъп до образование на деца, които са със специални образователни потребности.

Сред целите на проекта са: разработване на методология за идентифициране и развиване на индивидуалните потребности на деца с различни степени на умствена  изостаналост. Експериментиране и въвеждане на методи на обучение със средствата на изкуствата, традиционната култура на представените в групата етноси, както и на форми, които да ангажират вниманието и да осмислят свободното време на деца със специални образователни потребности и възможности.

Проектът ще бъде реализиран до 30 юни 2010 г. Планирано е създаването на арт работилница и условия за арт терапия за учениците от училището.