Превантивни мерки за зимата вземат в Търговище
Превантивни мерки за зимата вземат в Търговище / netinfo

Създадена е организация за почистване на снежната покривка по улиците и пътищата през зимния период и ритмичното снабдяване на населението със стоки от първа необходимост, информираха от Община Търговище.

Кметовете на кметства, БКС и Пътната служба са задължени да организират почистването на улиците и пътната мрежа. Ръководителите на фирми, учреждения, магазини отговарят за разчистване от снега на прилежащите им тротоарни площи, както и за премахване на ледените висулки от стрехите. Вземат се мерки за осигуряване на необходими запаси от хранителни продукти и горива, има готовност за настаняване на хора от закъсали автомобили и влакове. В 9 села - Дралфа, Бистра, Макариополско, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк, трябва да бъдат подготвени и оборудвани помещения за настаняване на такива пътници - до 4 души.

Районната пътна служба ще докладва за състоянието на опорните пунктове за зимно поддържане на отсечките, състоянието на техниката, доставянето на необходимите абразивни материали.