/ iStock/Getty Images
Община Шумен планира да извърши поредно за годината пръскане против комари в края на тази седмица, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. 

На 20 срещу 21 септември, от 22:00 до 6:00 часа, ще се проведе имагоцидна обработка на комари в Шумен, в кв. „Дивдядово“, на туристическите заслони на Шуменското плато, включително в районите на паметника „Създатели на българската държава“ и на Шуменската крепост на платото. Обработките ще са с агрегати за топъл и студен аерозол, като ще се използва препаратът „Цитрол 10/4 УЛВ“, отбелязват от общинския пресцентър.

Оттам уточняват, че при неблагоприятна метеорологична обстановка, валежи или силен вятър, третирането ще се извърши на 21 срещу 22 септември.

Собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне чрез покриване или затваряне на кошерите или по друг подходящ начин. По преценка на собствениците мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг, припомнят от пресцентъра на общинската администрация. 

Първото за годината пръскане срещу комари в Шумен бе през юни.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА в Шумен Станимир Савов