/ СУ Панайот Волов
Полицай провери уменията на ученици да карат велосипед в съответствие със Закона за движение по пътищата.

Инспекцията не е част от полицейска акция, а училищно състезание по Безопасност на движението по пътищата. Шестокласници от СУ "Панайот Волов" търсеха кой е по-по-най сред тях в познаването на правилата за движение.

умения
СУ Панайот Волов


Отборите, разделени на по 4 души, първо решаваха теоретични задачи - листовки, а след това демонстрираха скорост, умения и познания на специална площадка в двора на школото. Тя имитира почти всички градски условия с кръстовища, паркинги и пешеходни пътеки. Надпреварата пък завърши с редене на ребус.

умения
СУ Панайот Волов


За да оцени познанията на децата, внимателно наблюдаваше всички действия на учениците инспектор Мирослав Миронов от Пътна полиция-Шумен.

Участието на полицията в подобни мероприятия, тъй като превенцията и работата с деца е сред приоритетите на структурата.

умения
СУ Панайот Волов


Своите оценки даваха учителите Юлияна Йорданова, Ани Темелкова и Захари Николов, който освен това е и запален колоездач.

На първо място се класира отборът на 6 в клас , 6 а втори са , а трети станаха 6 б. Те получиха купи и грамоти от директорката на СУ "Панайот Волов" Росина Инджева.