Община Шумен спечели проект по ОПАК
Община Шумен спечели проект по ОПАК / netinfo

Проект "Община Шумен - модерна администрация с мисъл за хората" спечели община Шумен. Стойността му е 277 400 лв., които ще бъдат осигурени от Европейския социален фонд и от национално съфинансиране. С проекта общината е кандидатствала пред ОП „Административен капацитет".

В основните дейности, предвидени в него е проектиране на цифрова мрежа за пренос на данни, проектиране на Wi-Fi зони за публично ползване на Интернет, които трябва да бъдат готови през есента. Те ще бъдат разположени в района на Градската градина на Шумен, пл. "Оборище" и на още две места в централната част на града, които ще бъдат доуточнени, заяви Нина Белчева, директорът на Дирекция "Европейска интеграция и международно сътрудничество".

По думите й, проектът ще даде възможност чрез сайтът на общината да бъдат подавани различни формуляри, които сега единствено може да  бъда разпечатвани.

Продължителността на изпълнението е 12 месеца, а стартът ще бъде даден след като кметът Красимир Костов подпише договора, което се очаква да се случи съвсем скоро. Този проект е част от друг по-голям, който предвижда окабеляване на селата в общината, той предвижда широк спектър от дейности и възлиза на около 8 000 000 лв.