Кандидат-кметът на БСП за Шумен Иван Иванов: Искаме да продължим градежа на този град
Кандидат-кметът на БСП за Шумен Иван Иванов: Искаме да продължим градежа на този град / снимки: Дарик-Шумен
Шумен е следващият град във водна криза - идеята на правителството за ВиК холдинг ще замаже отговорността. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на "БСП за България" от Шуменски избирателен район Иван Иванов, съобщава Агенция "Фокус".
 

Опашки пред чешмите за вода


"Тук съм да ви алармирам за още един сериозен проблем, възникнал във ВиК сектора. От вчера град Шумен, Търговище, Велики Преслав, Дивдядово, селата Белокопитово, Панайот Волов са на воден режим. Не се знае кога ще се пусне водата. Всичко това е резултат от некадърното управление на ВиК - Шумен, което е под шапката на МРРБ", каза Иванов.
 

Водата в Шумен спира заради авария, започва големият ремонт по магистралния водопровод


Той обърна внимание, че ВиК - Шумен е фалирало. "Трудно успява да си поддържа системата. Сметките са запорирани. За съжаление Шумен се превръща в следващия град след Перник във водна криза", каза Иванов. Той обясни, че шуменци ще останат четири дена без вода и не се знае кога ще бъдат поправени авариите.
 

Водата се очаква в събота


Иван Иванов коментира и решението на правителството за ВиК холдинг. Според депутата от опозицията това е поредният опит за замазване на нечия отговорност. "Прехвърляйки всички ВиК дружества под една шапка означава, че всичко, което се е случило до този момент, всички кражби във ВиК дружествата ще бъдат заметени и отговорност няма да се понесе от никого", заяви още Иванов.
Агенция "Фокус"