Наградиха първото бебе за 2016 г. в Шумен
Наградиха първото бебе за 2016 г. в Шумен / netinfo

Любомир - първото бебе, което тази година проплака в шуменската многопрофилна болница, получи подаръци от заместник-кмета по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова малко по-рано днес. То беше дарено със столче за кола, шишенце за хранене и спален комплект.

На традиционна церемония д-р Маркова поздрави майката на новороденото бебе, което е пето поред в семейството на 29-годишната Стефка. Специални поздравления, разбира се, получиха и лекарите и акушерките в болницата.

Малкият Любомир се роди в 04:00 часа на 1 януари. Към момента той е в интензивния сектор, но по думите на медиците се адаптира бързо и е в стабилно състояние.

Наградиха първото бебе за 2016 г. в Шумен
netinfo

Най-голямото дете на майката е на 11 година. Казва, че Любомир не е бил планиран. Така се случило и с другите й четири деца. По думите й всички те ходят на училище. Самата тя пък била учила едва до втори клас.

Последното бебе за 2015 година- малката Йоана, също получи поздравления и подаръци. Тя се роди в 10:05 часа на 31 декември. При раждането Йоана е тежала 3950 г, а дължината й е била 53 см. Йоана е второ дете в семейството. Майката е супервайзър в магазин, а съпругът й - началник смяна в частна фирма.

Наградиха първото бебе за 2016 г. в Шумен
netinfo

През първите четири дни на тази година в шуменската болница са се родили 12 деца.

Родените в болницата деца през миналата година са с 163 по-малко в сравнение с предходната година. По думите на началника на Неонатологичното отделение д-р Севдалина Стойкова добрата новина е, че детската смъртност бележи спад.