Шумен-Хитрино ПОЛИЦИЯ
Шумен-Хитрино ПОЛИЦИЯ / DarikNews.bg, Деян Герговски
В 06:12 часа тази сутрин бил приет сигнал за възникнал пътен инцидент близо до пл. “Оборище“ в Шумен.

Водач на лек автомобил БМВ 318 със софийска регистрация загубил контрол над автомобила, ударил последователно три дървета и се преобърнал на пътя. Движил се по бул. „Симеон Велики“ в посока към Томбул джамия. Пътните полицаи установили на място, че водачът, 23-годишен жител на село Средня управлявал под въздействие на алкохол.

Тестът с дрегер отчел 1,93 промила алкохол. Откаран е за преглед в МБАЛ- Шумен. Установено е, че е с мозъчен хематом, подписал е декларация, че не желае да бъде лекуван и  е напуснал болничното заведение. Водачът е неправоспособен. Никога не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Автомобилът е със служебно прекратена регистрация и няма сключена валидна застраховка „Гражданска отговорност“. През 2014 година и през 2019 октомври е установяван да шофира без свидетелство, като през  2019 година е самокатастрофирал отново в дърво в село Новосел.

Тогава не е имал алкохол. На автомобила, Опел „Астра“ му е прекратена регистрацията, водачът е бил без алкохол и наранявания. Съставен му е акт затова, че е шофирал неправоспособен и за настъпилото птп.