„Капанци” с Голямата награда от „Листопад на спомените”
„Капанци” с Голямата награда от „Листопад на спомените” / Христина Ганева

С поредна голяма награда се завърнаха от Варна през уикенда певците и танцьорите от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци" от село Гецово.

Конкуренцията на ХVII-ия Национален фестивал на пенсионерските състави за градски песни, шлагери и български фолклор „Листопад на спомените" бе голяма и това прави призът „Златен лист" още по-ценен за нас - коментираха от „Капанци".

Капанци с Голямата награда от Листопад на спомените
netinfo

Михаил Букурещлиев е бил председател на журито, сред членовете са още познати имена: диригентът Атанас Илиев, народната певица Калинка Згурова, естрадната звезда Мими Николова, актьорът Данаил Мишев.

В музикалния празник в Двореца на културата и спорта в морската столица са участвали 294 колектива от цялата страна с над 3000 участника. Разнообразни по стилове и жанрове са били изпълненията: автентичен фолклор, школувано пеене, народни обичаи, стари градски песни, хорове за патриотични и планински песни, рецитатори, изпълнители на авторски стихотворения, солови изпълнения и дуети.

До гала-концерта журито е допуснало 25 състава, проявата е закрита от носителя на най-голямата награда „Златен лист" - ААФ"Капанци"-Гецово.