/ БГНЕС
В община Шумен се проведе заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Членовете на Щаба за готовността на службите, фирмите и обектите от националното стопанство за работа при зимни условия докладваха готовност за справяне с предстоящата зима.

Кметът Любомир Христов предупреди, че ще се търси персонална отговорност, "ако някой бъде изненадан от зимата". Той посочи още, че при тежки зимни условия приоритетно ще се работи по осигуряването на достъп до учебните и лечебни заведения.

община Шумен зима
dariknews.bg


Кметът на Дибич Христо Йорданов поиска по-къси срокове за разчистване на населеното място от сняг и посочи, че има забавяне от страна на фирма "Барс", която отговаря за зимното почистване на пътищата в общината. Той добави, че може да се ползват услуги на местни земеделци, които разполагат с техника. 

Данко Добрев от "Барс" посочи, че е съгласен за такъв вид сътрудничество, но земеделците искали прекалено високи цени за услугата. 

община Шумен зима
dariknews.bg


Кметът на Царев брод Стефан Живков призова за по-добра комуникация между Областно пътно управление и кметовете. Той даде за пример отсечката от кръговото към Царев брод, която е една от невралгичните точки през тежките зими. 

Да ни казват че затварят кръговото, за да може и ние да затворим пътя от другата страна. Иначе се натрупват закъсали коли и техниката не може да влезе, обясни той. Стефан Живков посочи като добра практика работата му с Велино, където с кмета Димитър Димитров затваряли едновременно пътя при нужда. 

община Шумен зима
dariknews.bg


Самият Димитров пък настоя екипи на енергото да реагират по-бързо и да осигуряват електричество и ремонти при усложнени ситуации.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.