Един нерегламентиран таксиметров превозвач е засечен в Шумен
Един нерегламентиран таксиметров превозвач е засечен в Шумен / netinfo
1 нерегламентиран таксиметров превозвач е бил засечен по време на регулярни проверки, извършвани от органите на реда в Шуменско. Той е превозвал пътници по маршрута с. Ивански-Шумен. От 21 април до момента в региона са били извършени общо 84 проверки на превозвачи. Констатираните нарушения при регламентирани и нерегламентирани превози са общо 26, органите на реда са спрели от движение 2 автомобила.

Срещаме проблеми при установяването на нерегламентираните превозвачи, тъй като гражданите не винаги желаят да предоставят писмени сведения – каза по-рано днес гл. инспектор Стефан Иванов, началник сектор "Охранителна полиция" в ОДП-Шумен. Той допълни, че тези, които извършват проверките често обясняват на хората, които ползват нерегламентираните превозвачи, че не са застраховани и при евентуален пътен инцидент няма да бъдат обезщетени.

За две седмици са издадени 5 акта и 5 наказателни постановления на стойност 3000 лева, съобщиха от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" – Шумен. Издадени са и 5 заповеди за спиране на автомобили от движение, с лишаване от правоуправление на шофьорите за един месец.

Подробности по темата чуйте от репортажа в прикачения файл.