/ iStock/Getty Images
"Сред 113-те хоспитализирани със съмнения за коронавирус в МБАЛ-Шумен са две деца - на 2,6 и на 4,9 години, които са в добро общо състояние", съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

Броят на настанените в COVID отделенията на областната болница през изминалата седмица варира между 103 и 115 души и засега се задържа на тези нива. Към момента 92-ма пациенти са с потвърден коронавирус, а за другите 21 се очакват резултатите от тестовете им.

"В тежко състояние в отделението "ОАИЛ", са настанени петима болни, четирима от които са интубирани.  От 18 до 24 януари са починали седем заразени с коронавирус. Приети за лечение са 69 пациенти, а 64 са изписани", отбеляза д-р Маринова.

В Единния информационен портал през миналата седмица са регистрирани 87 нови случая на коронавирус в Шуменско, 52 от които - в областния град, съобщиха от РЗИ.

От началото на пандемията броят на установените с коронавирусна инфекция в Шуменско вече е 4619. Ваксинирани са 543 души, от които 128 - с втората доза. Под карантина в областта са 264 души, допълват от РЗИ.
БТА