Дете почина при пожар във Вардун, Търговищко
Дете почина при пожар във Вардун, Търговищко / Борислав Курдов
Дете почина при пожар във Вардун, Търговищко
47376
Дете почина при пожар във Вардун, Търговищко
  • Дете почина при пожар във Вардун, Търговищко

Четири годишно момиче почина при пожар в частен дом в Търговищкото село Вардун. Пожарът е започнал малко преди обяд и за минути пламъците погълнали покривната конструкция, таванския гредоред и цялата покъщнина.

В семейството отглеждали пет деца. Двете били на училище, а три - вкъщи. След като видели огъня две от децата успели да избягат и повикали съседите на помощ. Но малката Ана-Мария не успяла да излезе, тъй като била инвалид и неподвижна.

„Огънят се разрази страшно бързо. Като че ли за минути изгоря всичко и останаха само стените", разказа кметът на Вардун Николай Славов. Един от повиканите пожарникари се опитал да влезе до стаята, в която лежала Ана-Мария, но дъсчения под под него се срутил и огнеборецът пропаднал в мазето. За щастие той не се е наранил.

Родителите били на работа - в краварник, който се е намирал само на 200-300 метра от къщата, разказа още кметът.

Въпреки бързите действия на съседи и огнеборци, малката Ана-Мария е изгоряла жива. Очаква се съдебният лекар в Търговищката болница д-р Валдимир Горанов да извърши аутопсията.

Според ОД на МВР пожарът е възникнал след направилно боравене с печка на твърдо гориво. Огънят е бил погасен от три противопожарни автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

Дете почина при пожар във Вардун Търговищко
netinfo