Боксовият клуб в Омуртаг с представител в националния отбор
Боксовият клуб в Омуртаг с представител в националния отбор / netinfo

На проведения първи кръг на Републиканското първенство по бокс за юноши в старша възраст /17-18г./, Клубът по бокс от Омуртаг се включи с  четирима свои състезатели. Надпреварата се проведе в Севлиево. Възпитаниците на клуба Мустафа Хасанов /до 49 кг/  и Айдън Сеидов /плюс 91 кг/, се класираха на трето място. В категория до 64 кг. Сеид Сеидов спечели пето място, а Мехмед Мехмедов се класира на десето място, в категория до 75 кг.

Сребърен медал за Боксов клуб „Омуртаг", донесе Серкан Сеидов от Държавното Републиканско първенство за юноши младша възраст /15-16г./ в категория до 42 кг, което се проведе в Русе. Същият е включен в разширения състав на Националния отбор по бокс - кадети. На осмо място се класира Хасан Хасанов в категория до 66 кг.

Предстои републиканско първенство за най-малките състезатели 12-13 г. в Пловдив, което ще се проведе от 8 до 12 април тази година. Клубът ще участва с пет от най-изявените си възпитаници.

Боксов клуб „Омуртаг" е създаден през 1987 г. от треньора Фикрет Йонузов. В момента под негово ръководство се подготвят 30 състезатели от 10 до 18 години и трима мъже.