Още двама души, завърнали се от Италия мъж и жена, са постъпили в Инфекциозното отделение на „Канев“
41-годишна жена е приета със съмнения за коронавирус в Инфекциозното отделение на болница „Канев“ в Русе, предава БНР. Тя е пристигнала днес по обед от Милано и сама е потърсила лекарска помощ.

Изследват двама души за коронавирус в Бургас

Жената, която има кашлица и хрема, но няма температура, сама е потърсила лекарска помощ, тъй като в продължение на две седмици е пребивавала в Милано. Заедно с нея са пътували още две жени, които нямат оплаквания, но са поставени под карантина за 14 дни.

Няколко души в Сливен са под карантина след завръщане от Китай (ВИДЕО)

„Лекуваме я, наблюдаваме я, утре ще бъде готов резултатът, изпратен е за София и ще се потвърди или отхвърли коронавирусът. Пробата е от назофарингеален секрет, не е кръв, бърз тест“, каза д-р Йордан Петров от Инфекциозното отделение и поясни, че в болницата са взети всички мерки за обезопасяване на персонала, останалите болни и изолация на евентуално заразените.

Трима души са настанени в инфекциозна клиника Пловдив след престой в Италия

В Русе Регионалната здравна инспекция наблюдава още един случай на китайка, която се е върнала от родината си, здрава е, но е под домашно наблюдение от 13 февруари.

Трима души от Хасково, завърнали се от Милано, са под карантина

В късния следобед още двама души, завърнали се от Италия мъж и жена, са постъпили в Инфекциозното отделение на „Канев“, тъй като били притеснени от коронавируса.
БНР