/ netinfo
Официална церемония по запалване на светлините на коледната елха събра десетки малчугани и техните родители пред сградата на кметството в Караманово. Дори и отрицателните температури не успяха да понижат емоционалния градус. За няколко часа празничното настроение и веселието завладяха населеното място.

600 коледни елемента ще красят Русе за празниците

„За първи път в селото се организира запалване на коледните светлини. Искаме нашите деца също да усетят най-светлите празници и да не са лишени от удобствата и развлеченията на големия град“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова. Децата и родителите изслушаха с подчертан интерес притчите за коледната елха, Дядо Коледа и празничния обреден цикъл около Коледа и Нова година.

Украсата е направена много любов и желание от всички служители в кметството и читалището и е изработена изцяло със собствени сили и средства. Стотици лампички грейнаха върху бора в центъра на селото.

През целия декември Русе ще бъде завладян от тържествено празнично настроение

Стартът на коледното веселие даде кметът на селото Бисер Блажев, който пожела на всички присъстващи мир, благоденствие и доброта. С много песни, танци и фойерверки беше посрещнат любимият на малки и големи Дядо Коледа. Добрият белобрад старец раздаде на всички деца торбички с лакомства.