/ iStock/Getty Images
Общо 808 души са били наети на работа през миналия месец. От тях 95,5 процента са устроени в реалната икономика. В сравнение със същия период на миналата година се отчита значителен ръст на започналите работа - с 99,5 процента, съобщават от дирекцията "Регионална служба по заетостта" в Русе.

Най-много наети на работа се отчитат в секторите: преработваща промишленост - 31,6 на сто, търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети - 15,5 процента, и хотелиерство и ресторантьорство - 15,4 на сто.

Равнището на регистрираната безработица в област Русе е 8,2 процента, като спрямо юни тази година показва намаление с 0,5 процентни пункта, а спрямо май - с 1,4 процентни пункта. На годишна база е налице увеличение на безработицата от 2,9 процентни пункта.

Най-търсените професии през миналия месец в Русенско са били шивач, учител, шофьор, общ работник, сортировач, шлосер, лаборант.

От осемте общини в областта най-високо е равнището на безработица в Борово - 26,3 процента, а най-ниско е в Русе - 5,7 на сто.
БТА