Валентин Атанасов
Валентин Атанасов
Всичко планирано е свършено на 100 %
Кметът на Сливо поле пред Дарик
100930
Кметът на Сливо поле пред Дарик
  • Кметът на Сливо поле пред Дарик
„2018 година във финансово отношение беше успешна за Община Сливо поле. Нямаме задължения и заеми, със собствени средства посрещаме големи обекти. С наши 300 000 лв. успяхме да ремонтираме поликлиниката. Сега предстои да намерим лекари и зъболекари, които да идват да работят тук.

В. Атанасов: До края на март започва ремонтът на ВиК мрежата в Сливо поле, качеството на водата ще се подобри

Търсим решение на този въпрос“. Това каза в интервю за Дарик кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов. През април трябва да приключи и ремонта, който тече в момента в центъра на града. Причината за това, е че предстои зацветяване на парка, което е по-добре да се направи през пролетта.

Има напредък и по проблема със сметосъбирането в общината. През изминалите три години от мандата на настоящия кмет са закупени два чисто нови камиони форд, с които общинската фирма „Комунални дейности“ да извозва боклука. Те са със джипиес система, която контролира графиците за сметоизвозване.

През последните две години са закупени различен вид контейнери за над 200 000 лв., които са съобразени със заявките на кметовете на населени места. „До момента сме се договорили с фирмата за разделно сметосъбиране за Сливо поле, Ряхово, Голямо Враново и Малко Враново. В разчета влизат още две населени места, в които ще има пунктове за разделно сметосъбиране. Не е решен проблема, но се решава. Сметосъбирането ще го овладеем“, категоричен бе Валентин Атанасов

Предстои и промяна в системата за улично осветление.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл: