Ученици от Гимназията по облекло показаха родолюбие
Ученици от Гимназията по облекло показаха родолюбие
На 27 февруари  в Професионална гимназия по  облекло „Недка Иван Лазарова“- град Русе, бе отбелязан Националният празник на Република България. Тържеството  е заключителна част от Десетдневката „Пътят към свободата“, посветена на годишнината от обесването на Васил Левски, на  Освобождението на Русе и на 141 години от Освобождението на България.

След тържественото изнасяне на знамената на Република България и на Професионална  гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе, залата за тържества „Добродетел“ бе огласена от незабравимата ода на Патриарха на българската литература Иван Вазов – „Опълченците на Шипка“. Ученици от гимназията бяха подготвили презентация с най-големите паметници у нас, които бележат Освобождението на България.

Награди за участие в конкурса „Лъвски скок“ и  „Моят любим герой от Освободителната война“ получиха над 40 ученици. Членовете на клуб „Танцова шевица“ представиха историята на песента за Райна княгиня и с развято знаме с надпис „Свобода или смърт“ поведоха всички на празничното хоро.

Недка Иван-Лазарова