Търсят сезонни работници за Германия
Търсят сезонни работници за Германия / Дарик радио - Русе, Искра Георгиева

Набират се кандидати за сезонна заетост в Германия по условията на междуправителствената спогодба между двете страни, съобщиха от Бюрото по труда. Търси се помощен персонал при обслужване на преместваеми обекти – за провеждане на изложения, панаири, фолклорни фестивали и други подобни прояви.

Всички кандидати трябва да са със занаятчийски и технически способности, да са физически издръжливи, да могат да работят бързо и качествено. Трябва да имат шофьорска книжка категория В или С, желателно е да са с опит в работата с клиенти, да са учтиви и добронамерени, да притежават основни готварски и сервитьорски познания и опит. Важно условие е българските работници да са с добри познания по немски език, които ще бъдат проверени с изпити по места.

Сезонната заетост е до 9 месеца в календарната година като работодателите ще осигуряват подслон и храна, адекватно заплащане - при спазване на установането от закона максимално работно време. Заетостта е под открито небе, независимо от метеорологичната прогноза. Настаняването е в каравани, тъй като работата е свързана с непрекъснато пътуване. Работното време е нерегламентирано и продължително, работи се през нощта и през почивните дни, което се компенсира с много свободно време в няколко последователни дни по време на пътуването от един пункт до друг.

Документи се приемат в бюрата по труда по местоживеене до края на 2011 година.