Представители на танцови школи в Русе организираха днес шествие под наслов "Не на двойния аршин" в центъра на града. С него те изразиха несъгласието си срещу противоепидемична мярка на Областния оперативен щаб, с която от 15 март /понеделник/ до 1 април т.г. се преустановява провеждането на репетиции и изяви в народните читалища, както и дейностите на фолклорни и други самодейни формации.

"Само нас спират. Нима ние сме най-големият инкубатор на Covid-19. Ние тръгваме на това шествие с усмивка, с добра воля и без конфронтация. Ние не искаме да ни разбират погрешно - не искаме да спират и затварят другите", каза Богдан Донев - ръководител на танцова школа "Играорци".

По думите му заради създалата се психоза покрай коронавируса много хора не идват на репетиции. В залите не се събират повече от 15 души, спазват се и всички противоепидемични мерки.

"Отделно, когато е местно решението, няма компенсации, а много хора имат кредити", каза Донев.

В началото множеството участници в протестното шествие се събраха пред Доходното здание в Русе. След това направиха няколко обиколки пред сградата на областната управа. Шествието приключи с ръкопляскане.
БТА