Стойка Петрова завоюва златен медал
Стойка Петрова завоюва златен медал / DarikNews.bg

Стойка Петрова завоюва златния медал в кат. до 51 кг. в боксовия турнир "Приза на Мохамед V!" като на финала победи състезателката  на домакините Оурамоунел, съобщиха от нейния тим.

Вторият златен медал за България бе спечелен от русенска състезателка Севда Асенова в кат.48 кг., която отнесе на финала италианката Калабресе. Другата русенка Светла Каменова в кат.57 кг. след като не можа да се "изпоти" на полуфинала срещу унгарката Фараго, която се отказа след втория рунд, на финала не даде никакъв шанс на мароканката Марзея 3 0 за Светла. Деница Елисеева кат.60 не можа да убеди съдиите, че е по-добрата боксьорка на ринга от противничката си, представителката на домакините и остана със сребърния медал. Бронзов медал спечели Станимира Петрова в кат.54 кг.която на полуфинала загуби с разногласие на съдиите от италианката Давиде.

Мнението на специалистите е, че отборът на България е много добре подготвен и налага свой стил на боксиране, което е добра атестация за националния треньор Павел Сяров и неговия колега Веселин Тодоров.