/ Dariknews.bg, архив
Силистра ще бъде домакин на информационната кампания "Бъди войник", съобщиха от Министерството на отбраната.

На проявите ще присъства началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.

Програмата предвижда от 16:00 ч. на площад "Свобода" да започне информационната борса за набиране на войници и матроси.

В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, службата "Военна полиция", Националната гвардейска част, Централното военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия.

В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет "Васил Левски" и на Висшето Военноморско училище "Н. Й. Вапцаров", които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време ще се състои и статичен показ на въоръжение, оборудване и военна техника на Сухопътните войски, Специалните сили и "Военна полиция".

Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и освобождаване на заложник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психологическа подготовка в хода на тяхната работа.

От 18:30 ч. в Драматичния театър на Силистра ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВМС. Ще участват и местни изпълнители.
Агенция "Фокус"