/ МВР
За последните два дни на ГКПП "Дунав мост", чрез системата за административнонаказателна дейност, на шофьори са връчени 748 глоби на обща стойност 104 450 лева. Това съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов, цитиран от БТА.

Той обясни, че през ПОС-терминал на граничния пункт са били платени 256 глоби на стойност 17 920 лева. Съставени са 16 акта.

Манов каза, че на водачи на превозни средства са издадени 21 заповеди за принудителна административна мярка. Той обясни, че става дума за шофьори, които имат връчени преди време глоби, но не са пожелали да ги платят досега. На тях са им отнети шофьорските книжки.

Само за ден: 29 акта и 99 eлектронни фиша за неплатени глоби на „Капитан Андреево"

Част от издадените заповеди са свързани с неправоспособни водачи, както и такива, които са лишени от правото да управляват превозно средство. В някои от случаите на "Дунав мост" се явили с автомобили с прекратена регистрация.

Директорът на "Гранична полиция" в Русе комисар Димитър Чорбаджиев обясни, че въведената системата не забавя преминаващите през пункта превозни средства.

Ковачева към МВР: Не спирайте граждани на границата за неплатени глоби

Шофьорите, които се явят на "Дунав мост", се проверят за неплатени глоби. Ако системата покаже, че водачът има регистрирани нарушения, той се насочва към друго гише, на което работят служители на "Пътна полиция".

Там шофьорът получава съответния фиш, за който досега не е знаел. А ако има влязла в сила глоба, може да я плати чрез ПОС-терминал.


 
БТА