/ Дарик Враца архив
На 24 януари, екипи на пожарната са излизали на няколко пъти по сигнали за запалени контейнери за смет в Русе – на ул. Воден пред бл. „Мара Манева“; на ул. 19-ти Февруари 12; както и на ул. "Цветница", и на ул. "Битоля", където контейнерите са били пластмасови и има нанесени щети.

За времето от 11:27 до 12:15 часа екип от Сектор СОД е оказал съдействие на ЦСМП-Русе за изнасянето на трудно подвижна жена от апартамент в централната част на града. В 18:33 часа екип от пожарната във Ветово е насочен към Цанко Церковски в града. Там огнеборците са гасили самозапалени сажди в комин.

Мъж и жена пострадаха при взрив на газова бутилка

Тази нощ за времето от 22:50 до 00:00 часа екип от Първа РС "ПБЗН"-Русе е гасил пожар в гараж на ул. Хан Крум в Русе. На място се установява, че произшествието е в гараж с площ от около 40 кв. м., пристроен към жилищна двуетажна къща с отделен вход през къщата, от който се е получило задимяване на горния етаж.

77-годишен мъж с II-ра степен на изгаряне е приет в УМБАЛ „Медика Русе“

Гаражът се е ползвал като сервиз, склад и работилница и е бил натрупан с всякакъв вид горими материали. Огнището на пожара е било на площ от около 10 кв. м. На втория етаж на къщата са се намирали две жени, едната от тях трудно подвижна.

Етажът е обезопасен и отдимен от пожарникарите. Пострадали хора няма. Спасена е част от гаража и къщата. Най-вероятната причина за пожара е оставената без надзор печка на твърдо гориво, служила за отопление на гаража. Огнището на запалване е било в непосредствена близост до комина на печката.