/ Дарик Добрич
Окръжен съд-Русе замени наложеното на 22-годишен мъж наказание „пробация“ с „лишаване от свобода“, което да се изтърпи при първоначален общ режим.  

Съдът потвърди арест на баща, обвинен в отвличане в условията на домашно насилие спрямо жена му и детето му

На 12 октомври 2018 г., той се е признал за виновен и сключил споразумение, което било одобрено от Районен съд-Кубрат, за това, че на 03 август 2018 г. по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на 67-годишен мъж.

Наказанието, което приел да изтърпи, било пробация за срок от една година с четири пробационни мерки. Това престъпление било извършено в изпитателния срок на влязлата в сила на 02 юни 2016 г. присъда на Районен съд-Варна, с която му било наложено наказание лишаване от свобода четири месеца, отложено за три години за това, че в периода януари - февруари 2015 г. в условията на продължавано престъпление се съвъкупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Тъй като обвиняемия не е изпълнявал пробационните мерки и след продължително издирване, от Пробационна служба-Русе внесли в Окръжния съд предложение за замяна на това наказание с ефективно лишаване от свобода.

Осъдиха мъж, извършил дванадесет грабежа на чанти на жени

В проведеното на 15 май съдебно заседание по делото осъденият твърдял, че е напуснал града, тъй като нямал работа и жилище и заявил намерението си да изтърпи наказанието, но без да даде смислено обяснение за допуснатото отклонение.

Окръжен съд като прецени събраните доказателства, с оглед направените искания, прие, че осъденият без основателна и уважителна причина напълно престанал да изпълнява всички наложени пробационни мерки. 

С определението си магистратите замениха наказанието „пробация“, наложено от Районен съд-Кубрат, с „лишаване от свобода“ за срок от три месеца и приведоха в изпълнение наложеното от Районен съд-Варна наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца. Така той ще лежи в затвора общо седем месеца.

Определението
 може да се обжалва и протестира в 7-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново.