Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста обвинените за подкуп трима полицаи от районното управление в град Сливо поле. Мерките им за неотклонение бяха гледани този следобед в три отделни заседания.

44-годишният Б.Б. - командир на отделение в група "Охранителна полиция" в РУ-Сливо поле, 41-годишният Н.А. - старши полицай, и Е.М. на 41 г. - младши автоконтрольор, бяха арестувани преди три дни след съвместна акция на Русенската окръжна прокуратура и дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР.

Хванаха трима полицаи с подкупи в Русенско (СНИМКИ)

От прокуратурата обясниха, че полицейските служители били наблюдавани повече от пет месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи.

Според прокуратурата по време на дежурство полицаите взимали от шофьори-нарушители - наши и чуждестранни граждани, обикновено между 20 и 50 лева, за да не им съставят акт. Имало и по-големи суми - по 800 лева, 180 евро и 200 евро.

От прокуратурата обясниха, че 44-годишният Б.Б. е обвинен за 12 подкупа, 41-годишният Н.А. за пет подкупа, а Е.М. на 41 години - за девет подкупа. По думите на адвоката на Б.Б., прокуратурата не е трябвало да обявява предварително някои данни от разследването.

Защитниците на обвинените полицаи обясниха, че определенията на Окръжния съд ще бъдат обжалвани пред Великотърновския апелативен съд. За престъплението законът предвижда от три до 10 години затвор, глоба - до 20 000 лева, както и лишаване от право да се заема определена държавна и обществена длъжност и да се упражнява определена професия или дейност.
БТА