Обявиха кандидат за кмет на Русе за национално издирване
Обявиха кандидат за кмет на Русе за национално издирване / DarikNews, архив

Кандидатът за кмет на Русе и за общински съветник на Национална републиканска партия Венцислав Ангелов-Чикагото е обявен за национално издирване.

Информацията бе потвърдена от източник от Окръжна прокуратура. Чикагото е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици.Чикагото не е бил открит на адресната си регистрация.

Присъдата на Върховния касационен съд, който измени първоначалната присъда от шест години затвор, дадена от Русенския окръжен съд, бе обявена в края на септември. Междувременно Венцислав Ангелов бе регистриран за кандидат за кмет и за общински съветник.

Според Изборния кодекс той има имунитет по време на предизборната кампания, освен в случаите, в които е заварен при извършването на тежко умишлено престъпление. В случая обаче има произнесена присъда, издадена по време на кампанията. Прокуратурата ще информира Общинската избирателна комисия едва след задържането на Чикагото, когато присъдата влезе в сила.