Нова организация на гишетата в МВР ще намали опашките за документи
Нова организация на гишетата в МВР ще намали опашките за документи / Sofia Photo Agency

Нова организация за приемане на заявления за издаване на лични документи в Първо и Второ РУ “Полиция” в Русе започва да действа от утре. Въвеждането й се налага, заради огромния брой чакащи

Ето и новите правила:
Административното обслужване на граждани на гишетата ще се извършва с работно време от 08.30 до 17.30 часа, без прекъсване. /Служителите ще ползват почивки по плаващ график./

Ще се издават талони, определящи реда на обслужване, с вписан на тях пореден номер, дата, печат и подпис. Талоните определят последователността на приемане на заявления за издаване на документи с платена такса за обикновена поръчка.
Раздаването на талоните ще започне от 08.30 часа на 06.08.2010 г. (петък), с първа дата за прием 09.08.2010 г. (понеделник).

Раздаването ще се извършва от служител на районното управление, на обозначено за целта място, достъпно за гражданите. Той ще изготвя списък.
При изчерпване на талоните за текущата дата, раздаването ще продължи за следваща календарна дата, докато има желаещи граждани. Гражданите, подаващи заявление с платена такса за бърза услуга, както и получаващите готови документи за самоличност, няма да получават талони и ще се обслужват паралелно, извън създадения ред.

Подробна информация за необходимите документи; необходимите предварителни проверки; отговори на най-често задавани въпроси и констатирани пропуски при подготвяне на документите; информация за създадения ред за получаване на талони; както и всяка друга полезна за чакащите информация, може да се види на място на поставените табла в РУП. На страницата на МВР е създаден линк: http://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification, чрез който гражданите могат да проверяват дали заявените от тях лични документи са изготвени.