Незаконен пиротехнически арсенал откриха в магазин
Незаконен пиротехнически арсенал откриха в магазин / netinfo

Полицаи иззеха близо 10 хиляди пиротехнически изделия, съхранявани без необходимото разрешение от МВР. Служители от звеното за Контрол на общоопасните средства са извършили няколко проверки за съхранение и търговия с пиротехнически изделия. При тях те са установили, че пред магазин в района на кооперативния пазар, на бул. „Цар Освободител”, са изложени пиратки, ракети и пиробатерии във витрина. В метален шкаф в магазина са открити още над 9500 броя от същите изделия.

Оказало се, че собственика на магазина няма разрешение за търговия с пиротехника. На търговеца е съставен акт, а пиратките са иззети. От полицията предупреждават, че проверките ще продължат във времето преди и през празничния месец декември, както по отношение на търговията с пиротехнически изделия, така и по отношение на използването им.

Съгласно Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, който произвежда, продава или съхранява подобни изделия без разрешително подлежи на глоба в размер от 500 лв. до 2000 лв., или имуществена санкция от 1000 лв. до 5000 лв.