/ Thinkstock/Getty Images
Младеж е арестуван при полицейска акция срещу наркоразпространението в Русе. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

При акцията в къща в русенския квартал "Долапите" вчера са открити четири полиетиленови пликчета с метаамфетамин, електронна везна, стъклена лула, алуминиево фолио и мобилен телефон. Домът бил обитаван от 25-годишен младеж, който е арестуван.

По време на акцията полицаите заловили още двама души с наркотици. В дома на 33-годишен мъж от същия квартал е открит стрък марихуана с височина 290 см и около 90 грама вещество от групата на амфетамините. Друг млад мъж - на 24 години, укривал в имот в кв. "Средна кула" марихуана, която предал на криминалистите.

Работата по трите случая продължава под ръководството на прокуратурата.

От полицията информират, че заради множество сигнали за нарушения на обществения ред и тишината от обитатели на общински жилища в района на международния булевард "България" в Русе са извършени проверки. На нарушителите са съставени и връчени предупредителни протоколи. За проблема е подаден сигнал и до кметската управа.

По време на проверките полицаите са издали предупредителни протоколи и на проституиращи край международния булевард.