/ iStock/Getty Images
Медицинска сестра от Центъра за спешна помощ в Русе е заразена с коронавирус. Информацията бе потвърдена от директора на "Спешна помощ" в крайдунавския град д-р Иванка Маринова.

Огромен брой потвърдени случаи на COVID-19, две са новите жертви

Жената се почувствала зле и постъпила за лечение в Университетската болница "Медика" в Русе на 30 юни тази година. Резултатът от PCR-теста й е положителен. Д-р Маринова обясни, че на 29 юни т.г. медицинската сестра била нощна смяна.

По тази причина останалите 10 души от смяната й - лекар, четирима шофьори и петима фелдшери, по предписание на Регионалната здравна инспекция са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Закупуваме от Южна Корея още 42 хиляди теста за коронавирус

Д-р Маринова обясни, че нито един от тях няма симптоми и оплаквания.
По думите й, вероятно след пет-шест дни те ще бъдат тествани. Д-р Маринова каза още, че се извършва реорганизация на работната дейност в "Спешна помощ", за да може центърът да продължи да изпълнява нормално задълженията си.

"Няма да оставим областта без "Спешна помощ". Ще се справим", каза д-р Маринова. Тя обясни, че общо 76 служители - медицински специалисти и шофьори, работят в "Спешна помощ" в Русе.
БТА