/ Дарик Русе
Досега най-активни са гласоподавателите в общините Две могили, Ценово и Ветово
Изборният ден в Русе протича спокойно. Всички изборни секции работят нормално. По последни данни на Общинската избирателна комисия 9% е избирателната активност в област Русе.

Нормално започна изборният ден в община Русе

Досега най-активни са гласоподавателите в общините Две могили, Ценово и Ветово. В областния град Русе преди обед своя вот са упражнили малко над 11 хил. от общо 141 305 избиратели.     

В Общинската избирателна комисия са постъпили три жалби за нарушения. Те са за пречат за нормалното притичане на изборния ден, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Николай Братованов.

9% е избирателната активност в Русенска област към 10.00 часа

Става дума за премахнати агитационни материали и за избирателни списъци пред секция, както и за присъствие на лице в СИК без бадж, като се оказало, че той е бил скрит от връхната му дреха. Предстои комисията да се произнесе по още една жалба, която касае струпване на граждани пред секции. Извършва се проверка на място.

Kандидатите за кметския пост на Русе са 11, а за 51 места в Общинския съвет на дунавския град се борят 392 души, разпределени в 20 листи - на партии, коалиции и един инициативен комитет.