/ netinfo
Байкърът Йордан Анчев тотално разби конкуренцията в Пампорово. В планинския курорт през уикенда се проведе състезание по планинско колоездене. В надпреварата се включиха колоездачи и от Румъния, Гърция, Великобритания, Франция, Босна и Херцеговина.

Победителите в отделните възрастови групи добавиха нови точки за световната ранглиста. Надпреварата беше от изключителна важност за Балканската купа по спускане както и за Българските даунхил серии. Родната надежда в планинското колоездене, която е едва на 15 години, успя да задържи своето най-добро време /2,34 мин./ от всички възрастови категории.

Постижението беше запазено до последния състезател, който бе от английския отбор, а разликата се оказа само от 4 секунди. Момчето, което се състезава за отбора „Райдърс Юнайтед“, премина по изключително трудното и хлъзгаво трасе по перфектен начин и без никакви наказателни точки.

Това му позволи отново да се окичи със златен медал и по безапелационен начин да защити постигнатите отличия от началото на сезона.