Луис Да Силва
Луис Да Силва / netinfo
Двама нападатели и един защитник подписаха днес официални договори с клуба за по 2.5 години.

„Аз съм тук, за да играя и да бележа голове“. Това заяви 30-годишният бразилски нападател Луис Клаудио Карвальо да Силва. Той е на проби в отбора от около седмица, като игра и в контролата с втория отбор на „Лудогорец“, в която „драконите“ победиха с 4:3 на 10 февруари в Разград. Роден е на 27 март 1987 г. в Санта Мария де Боависта. Възпитаник е на школата на „Палмейрас“ и дори е играл за юношеския национален отбор на Бразилия до 18 г. Има кратък престой и в Европа, като е бил част и от шведския „Хамарби“. Миналата година е бил в „Португеза“ Сао Пауло, след което отива в „Табоао де Сера“. Луис Клаудио ще носи фланелката с номер 9 в „Дунав“.

 

Мустафа Н"Диае
netinfo

Сенегалецът Мохамаду Мустафа Н’Диайе е вече познато име. Той е роден на 24 август 1994 г. в Дакар. Играл е в чешките „Слован” Либерец и „Бохемианс”, както и в норвежките „Бодьо/Глимт”, „Фредрикстад” и „Елверум”. Н’Диайе игра за „Дунав” в последната контрола на отбора по време на лагера му в Анталия. Тогава русенци направиха 0:0 с руския „Шинник”. Той си избра да носи номер 27 на екипа.

Третото попълнение е 190-сантиметровият защитник Ивайло Марков. Той е роден на 5 юни 1997 г. в София. Юноша на „Славия“, а за последно бе част от „Локомотив“ Пловдив. Марков ще играе с номер 5 в „Дунав“.

 

Ивайло Марков
netinfo

По този начин новите попълнения в русенския тим стават 7, след като договори с клуба подписаха още 35-годишният защитник Мартин Ковачев, 29-годишният краен бранител Христо Лемперов и офанзивните халфове Виктор Сандис на 25 години от Бразилия и Насим Зитуни на 23 години от Алжир.

Освен това в отбора се завърна и 19-годишният нападател Сонер Хюсеин, който през есента бе преотстъпен в „Локомотив“ Русе.

През зимната пауза „Дунав“ се раздели с нападателя Мирослав Будинов, защитниците Тейнур Марем и Христофор Хубчев, крилото Андреас Васев и вратарите Александър Конов и Веселин Добрев.