Danube Sunset Sessions ще се проведе в събота

Осмото издание на Danube Sunset Sessions ще се проведе в събота от 19.00 до 24.00 часа на Римска крепост „Сексагинта Приста“. Събитието е част от програмата на „XV Пълна Нощ в музея“ и се реализира от продуцентска къща Медия Фреймс (отскоро и официален звукозаписен лейбъл) в партньорство с Регионален исторически музей-Русе.

Danube Sunset Sessions представя на живо и чрез аудио и видео записи, по традиционен и нетрадиционен начин съвременна музика, визуални изкуства и градска култура.

Danube Sunset Sessions се провежда в часовете малко преди и около залезa на Слънцето, на кея на Русе или на място, от където се открива подходяща гледка към реката и залеза над нея, както е на „Сексагинта Приста“.

Сесиите са предназначени за широк кръг посетители и са безплатни. Музикалната ориентираност е отворена. Задължителен елемент е присъствието на съвременен електронен звук във всяко едно от изданията.

Пъстра програма за Нощта в музея

В сесиите може да присъства всичко от електронната и електронната танцова музика, като организаторите обръщат специално внимание на така наречената ъндърграунд музика.

В съботната вечер, в рамките на Danube Sunset Sessions – Solis Occasum 2018, ще се проведат три музикални сесии като зад пулта последователно ще застанат Марин Вълчев - MARSKI, Георги Дамянов - Groovy George и Андрей Тотев – RudeBrutal.

В съботното издание партньори ще бъдат и участниците от неформалната Фейсбук група - Beer Religion. Те ще бъдат своеобразни посредници между публиката и третия съорганизатор Beer King, който вече е селектирал няколко типа крафт бира, която ще се предлага на присъстващите.