/ ThinkStock/Getty Images
Четирима души пострадаха при пътни инциденти през почивните дни, съобщиха от полицията в Русе.

Две пешеходки пострадаха при пътни инциденти в Русе

На 9 ноември, около 17:55 часа на бул. България в Русе, на южно платно за движение, на стотина метра след пътния възел с бул. "Мидия Енос", лек автомобил Субару "Аутбек“ със софийска регистрация, управляван от 54-годишен мъж, нарушавайки правилата за предимство, при извършване на маневра навлизане в съседна пътна лента и е блъснал минаващ покрай него лек автомобил Фолксваген "Голф“ с русенска регистрация, с водач 25-годишен мъж.

Заради неспазена дистанция: Две деца пострадаха при катастрофа в Русе

От удара "Голфът" се преобърнал по таван.  Пострадал е 25-годишният шофьор, който е бил настанен в болница с диагноза - травма на гръден кош и корем. Екип на пътна полиция е документирал инцидента. Като причина за инцидента, полицаите са посочили - отнемане на предимство.

Шофьор загина при катастрофа между автомобил и тролейбус в Русе

При друг случай - на 10 ноември е постъпил сигнал за катастрофирал автомобил около 14:20 часа в село Красен. Изпратените там служители на полицията са установили, че в условията на ясно време и суха пътна настилка, лек автомобил Форд "Мондео“ с русенска регистрация, управляван от 19-годишен водач, движейки се със скорост несъобразена с пътните условия, при ляв завой, е загубил управлението на колата и е напуснал пътното платно вдясно по посока на движението си, където се е блъснал в железобетонен стълб от електропреносната мрежа.

Млад мъж загина при катастрофа на пътя Силистра-Русе

В резултат са пострадали трима пътници от автомобила, които след преглед в болница са освободени за домашно лечение. В резултат на пътния инцидент е бил счупен железобетонният ел. стълб.

Произшествието е документирано от полицията, като причина за катастрофата се посочва - несъобразена с пътните условия скорост. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна.