85 години от създаването си отпразнува читалище  „Просвета 1928” в с. Кошов
85 години от създаването си отпразнува читалище „Просвета 1928” в с. Кошов / Дарик Русе, архив

Читалище „Просвета 1928” в с. Кошов отпразнува своя 85 годишен юбилей. На официалното тържество по случай празника областният управител Венцислав Калчев връчи поздравителен адрес и почетен плакет на читалищното настоятелство.

В своето приветствие той подчерта ролята на читалище „Просвета 1928” за съхраняването и развитието на българската култура, за възпитанието на поколения жители на село Кошов в родолюбие и патриотизъм. Областният управител изтъкна изключителната роля на самодейния състав към читалището, съхранил обичаят „Джамал”, с който днес самодейците от Кошов печелят награди на редица национални фестивали.

За да продължават да усъвършенстват своите знания и умения и да ги предават на следващите поколения, областният управител подари на читалището комплект с образователни и рекламни материали за Русе и Европейския съюз. По време на своята 85 годишна дейност читалището в с. Кошов се е утвърдило като едно културно средище с традиции в областта на художественото творчество и съхраняването на народните обичаи.